lugares comunes, al fil de l’educació

Federico Luppi es un actor genial. Adolfo Aristaráin es un director genial. Junts fan en la peli genial Lugares Comunes, moltes reflexions al voltant de la situació d’Argentina durant el corralito, l’educació a aquell país, la vida en parella, etc.

M’interessa especialment la reflexió que Luppi, professor de pedagogia, fà als seus alumnes just abans de deixar la universitat per canviar absolutament de vida. Mireu·la i penseu, alumnes i companys profes, sobre el que diu, en aquests temps d’incertesa educativa i vital. Potser es hora de repensar alguns aspectes de com eduquem i ens deixem ser educats, sobretot tenint en compte el buit al que ens té sotmesos l’administració educativa que ens ha tocat viure, amb retalls per tot arreu, falsedats continues sobre el sistema educatiu i sobre els objectius pol·litics, una situació de la que les seues conseqüències patirà la societat valenciana durant molts anys de no canviar les coses, o fins i tot canviant·ne, perque el mal ja està fet. Vegen·la, donen ganes de canviar de vida, o almenys de plantejaments docents d’una manera clara. Que hi penseu que podem fer?.

Si algú vol veure la pel·lícula, li la puc fer arribar, que ja no es troba.

Si voleu saber més sobre Luppi i Aristaráin, sobre Lugares Comunes o sobre altres plantejaments educatius (el bloc de l’educació lenta), aneu fent clic.

Espere les vostres reflexions. Salut, Abel.

~ per abelmm a 27 Abril 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: