Hui és el Dia de la Terra , poc motius per a dir felicitats

Des de fa 37 anys, el dia 22 d’abril se celebra l’ignorat Dia de la Terra. L’any 1962, el senador nord-americà Gaylord Nelson comença a fer lobby polític perquè el tema medi ambiental forme part de l’agenda governamental del president John Kennedy. Després de diversos anys de treball social i polític, en 1969 aprofita els ímpetus de la irada protesta civil contra la guerra de Vietnam, i convoca a una gran manifestació popular on les persones de tot el país expressen la seua preocupació pel maneig del tema medi ambiental a nivell nacional. Al novembre d’aqueix any, el New York Times en paraules de Gladwin Hill, publica:

“La consciència sobre la crisi mediambiental està arrasant els campus universitaris amb una intensitat només comparable amb el descontentament amb la Guerra de Vietnam… per això les oficines el senador Gaylord Nelson planifiquen un dia nacional per a conversar sobre els problemes mitjà ambientals… per a la pròxima primavera.”

Així, l’any 1970, el dia 22 d’abril es va celebrar per primera vegada el Dia de la Terra. Més de 20 milions de persones van respondre a la convocatòria, establint en les seues comunitats, universitats i col·legis, una plataforma de difusió i discussió sobre el medi ambient i els seus principals problemes.

Encara falten plataformes……cal reprendre amb força l’activitat.

sort…..
Anuncis

~ per josep a 22 Abril 2008.

Una resposta to “Hui és el Dia de la Terra , poc motius per a dir felicitats”

  1. La veritat es que hi hauría que fer algo més aquest día, encara que als institus nostres, ja som bastant sensibles per el medi ambient (al menys espere que la gran majoría dels que estudiem açò, igual que els profes) i per aquest motiu, deuríem de saber-ho tots, pro tampoc es remarca d´una manera exagerada, i em referisc al la tele, radio, etc; com son el cas del día de la mare, o del pare… Clar, com la Terra no aporta benefici comercial que “obliga” a la gent a comprar alguna xorradeta als pares, pues no es fa tant de bombo.
    Bueno, esperem que l´any que ve, puguem fer alguna cosa diferent el 22 d´abril.

    Una abraçada.
    Jara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: